Conceptul Home Start a fost introdus în România ca o componentă distinctă a proiectului "Eu, oltean de la tară, trebuie sa fiu educat!" Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Astfel că in perioada 2014-2016, în colaborare cu experți de la Stiftelsen Kirkens Bymisjon Bergen, Norvegia, Fundația Adina Stiftelsen a testat și implementat o schemă locală sub numele de “New Start”.

Schema locală “New Start” a primit premiul pentru Proiectul de voluntariat al anului în domeniul social în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor din România -2015 și a fost prezentată organizațiilor de voluntariat din România în cadrul unui workshop la Conferința Naționala de Voluntariat în Servicii Sociale și domeniul Social din anul 2017.

În prezent, Fundația Adina Stiftelsen este membru asociat și Punct Național de Contact Home Start Worldwide în România.
Home-Start Worldwide reprezintă structura internațională care coordonează, susține dezvoltarea și asigură respectarea standardelor Home Start în întreaga lume.

Ce facem?
Prevenim apariția problemelor ce pot afecta dezvoltarea armonioasă a copiilor în propria familie prin întarirea capacității familiei de a cunoaște nevoile de dezvoltare a copilului și de a răspunde în mod adecvat acestor nevoi.

Cum facem?
Selectăm si instruim voluntari care:
        au cunoștințe/experiență cu privire la creșterea și îngrijirea copilului;
        care sunt dispuși să participe la un program de instruire anterior desemnării familiei cu care va colabora ;
        care sunt dispuși să petreacă timp la domiciliul unei familii vulnerabile o dată pe săptămână timp de 6 luni.

Voluntarii împărtășesc experiența lor parentală și oferă familiilor, într-un mod neoficial, nonformal, prietenos și fără a judeca, sprijin emoțional și practic. Ei, încearcă, de asemenea, să construiască rețeaua socială a familiei și să faciliteze accesul la serviciile sociale.

We are here

Contact

0351 439 008 | 0749 153 016
0351 439 008 | 0749 153 016
Str. Romul, Bl.D, Ap.7
Craiovei street, No.60A, Leșile Village
Craiova, Dolj
Șimnicu de Sus, Dolj County
office@fundatia-adina.ro

Our friends