educatie ocupare forta munca featured3

In perioada 8-11 noiembrie 2016 Fundatia Adina Stiftelsen impreuna cu reprezentantii organizatiilor Stiftelsen Kirkens Bymisjon Bergen and Adina Stiftelsen Bergen din Norvegia au implementat vizita de studiu in cadrul proiectului „Parteneriat pentru educatie si ocuparea fortei de munca in judetul Dolj”

 Proiectul, finantat prin Mecanismul Financiar SEE si Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 din Fondul pentru relații bilaterale la nivel național, ProgramulRO01 – Asistență Tehnică și Fondul Bilateral la Nivel Național, are ca obiectiv general consolidarea si extinderea colaborarii dintre cele trei organizatii partenere.

Activitatile desfasurate au contribuit la indeplinirea obiectivelor specifice din punct de vedere al cooperarii pentru dezvoltare, a cresterii si intelegerii reciproce intre parteneri:
– Doua intalniri cu reprezentantii autoritatilor locale si scolilor din comunele Goiesti si Farcas pentru a discuta despre dificultatile tinerilor cu probleme sociale si ale parintilor acestora; despre posibilitati de angajare a tinerilor sustinuti prin programele educationale si de a explora posibilitatea largirii bazei de cooperare intr-o formula extinsa ONG-uri si autoritati locale. Au fost introduse in linii generale conceptele norvegiene EMPO si V13 dar si modele de antreprenoriat implementate in prezent in Norvegia.
– O intalnire cu reprezentantii Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Dolj (CJRAE) pentru a pune bazele unui parteneriat pentru educatie si ghidare parentala http://cjraedolj.ro
– Deplasari in comunitati: vizite familii si vizite antreprenori locali ( I.I. Gheorghe Ionelia Ecaterina si S.C. Ancy Production S.R.L.) pentru o mai buna intelegere a contextului socio-economic din Romania.
Vizita de studiu a oferit ample oportunitati tuturor participantilor pentru o mai buna cunoastere reciproca, de promovare a Mecanismelor financiare SEE, de a impartasi idei pentru potentiale proiecte si de a creiona pasii de urmat in viitoare proiecte comune.

We are here

Contact

0351 439 008 | 0749 153 016
0351 439 008 | 0749 153 016
Str. Romul, Bl.D, Ap.7
Craiovei street, No.60A, Leșile Village
Craiova, Dolj
Șimnicu de Sus, Dolj County
office@fundatia-adina.ro

Our friends