Această săptămână plină de informaţii a fost o experienţă care mi-a schimbat viaţa. Discriminarea, prejudecata şi intoleranţa sunt probleme care afectează fiecare societate într-un mod mai mult sau mai puţin evident. Aceste dileme au avut o influenţă importantă asupra vieţii mele. Ceea ce am învăţat pe parcursul acestei săptămâni m-a ajutat să înţeleg că nu sunt singură, că nu sunt singura care a avut de suferit din aceste cauze. Acum sunt o persoană mai puternică, mai informată şi mai sigură pe mine, decât eram cu o săptămână în urmă.

Această experienţă mi-a dat posibilitatea de a mă pune în locul altcuiva şi de a privi viaţa din perspectiva acestuia. Un foarte important concept al acestui proiect a fost integrarea pe care nu am perceput-o ca pe un impediment. Românii sunt persoane amabile, inteligente şi prietenoase cu un viitor strălucitor. Sunt mândră că am făcut parte din viaţa lor şi am legat prietenii ce vor dura pentru totdeauna. Voi păstra mereu legătura cu ei şi intenţionez să îi vizitez în viitorul apropiat. Arta, dansul şi muzica au jucat un rol important când a venit vorba de integrare. Deşi am eleganţa unui elefant pe role, am învăţat dansuri populare din România, mai exact din zona Craiovei, de unde provin participanţii români.
Am aflat diferite aspecte ale culturii româneşti şi ale vieţii lor de zi cu zi. Comparaţia dintre viaţa lor şi a mea m-a trezit la realitate, devenind mai recunoscătoare şi mai conştiincioasă cu privire la ce fac sau în alte cazuri ce nu fac. Cea mai mare mulţumire a acestei experienţe au constituit-o zâmbetele de pe feţele tuturor. Mi-a creat sentimentul că sunt parte a unui lucru uimitor şi că am ajutat pe cineva să-şi vadă latura bună. Orice lucru mărunt pe care l-am făcut, cum ar fi o glumă sau un cântec, a fost recompensat cu un zâmbet larg căriua nu m-am putut abţine să nu-i răspund la fel. Lumea este departe de a fi perfectă, dar nimeni nu poate nega faptul că există momente în care ţi-ai dori să opreşti timpul şi să trăieşti clipa la nesfârşit. Acesta a fost unul dintre aceste momente. Înaintea acestei călătorii sufeream de o uşoară fobie socială, acum însă sunt mai sociabilă, mai comunicativă.
Dansul este important pentru mine acum. Am învăţat să-mi exprim emoţiile prin intermediul dansului care mă inspiră. Chiar dacă este evident că nu sunt la fel de talentată ca oaspeţii români, putem să ne prefacem că sunt.
Nimeni nu poate ajuta lumea într-o zi, dar încetul cu încetul putem face lucruri care să schimbe vieţi. Această călătorie mi-a schimbat viaţa numeroase feluri ce nu pot fi explicate. Mă întristează plecarea oaspeţilor români, dar am încredere când spun că vor rămâne optimişti şi plini de speranţă.
Unii dintre noi se nasc cu noroc, alţii nu au de ales, dar nu poate fi negat faptul că întotdeauna lucrurile pot fi îmbunătăţite şi că întotdeauna putem face ceva pentru a aduce o schimbare.

We are here

Contact

0351 439 008 | 0749 153 016
0351 439 008 | 0749 153 016
Str. Romul, Bl.D, Ap.7
Craiovei street, No.60A, Leșile Village
Craiova, Dolj
Șimnicu de Sus, Dolj County
office@fundatia-adina.ro

Our friends