Printre uliţele strâmte, din loc în loc se văd grupuri de copii care se joacă. Fascinaţia oricărui micuţ este jocul, fiind mijlocul prin care evadează din realitate şi se transpune într-o alta lume, mai ales când lumea în care trăiesc zi de zi nu este una prea favorabilă. Satul, vatra natală, este locul în care majoritatea dintre noi a crescut, este cel care ne formează ca persoane statornice şi stăpâne pe sine. În felul acesta cresc şi se formează micii noştri candidaţi la umanitate. În peisajul arhaic, cu şcoli mici, cu drumuri pietruite şi fumul ieşind de pe coşurile caselor, locul unde moralitatea şi decenta oamenilor este încă la cote mai înalte.

La fiecare din cele trei şcoli unde îşi desfăşoară activitatea, fundaţia Adina Stiftelsen a împărţit cadouri copiilor din programul „Comunitǎți Locale”, care aşteptau cu nerăbdare. Se simţeau de parca ar fi sosit deja Crăciunul. Cadourile anunţau deja atmosfera de sărbătoare şi de bucurie. Fiecare si-a spus planurile legate de sărbători şi de vacanţă, care anul acesta va fi mai mare ca oricând. Îşi doresc să se uite la televizor, să se joace, să-şi mai facă şi temele din când în când dar speră ca dascălii să fie îngăduitori cu ei în aceasta privinţa. Cea mai mare dorinţa, împărtăşită de toţi este să ningă, să ningă cat mai mult, să se poată juca şi să se dea cu sania. Altfel, va fi poate mai trist, dar chiar şi aşa moşul va veni „că doar merge pe sus cu sania şi nu are nevoie de zăpada să alunece”, cum spunea unul dintre copii.
Dorinţa de zăpada, miros de brad, gândul la cadouri şi la moş Crăciun… Sunt doar câteva din dorinţele micuţilor copii din cadrul fundaţiei Adina Stiftelesn. Se pregătesc sa-şi aranjeze bradtul ca în fiecare an şi să-l împodobească cu globuri şi ghirlandă, aşteptând nerăbdători sosirea lui Moş Crăciun cu daruri. Au vorbit fiecare despre ce anume şi-ar dori să primească şi am realizat ca erau lucruri micuţe, nesemnificative, ştiind parcă, ca situaţia materială a celor care îi au în îngrijire, nu le permite să spere sau să viseze la mai mult. Cei mai mulţi îşi doreau dulciuri, bomboane de pom şi multă multă ciocolată.
Pe lângă cadourile pe care le primesc an de an din partea fundaţiei Adina Stiftelsen, anul acesta au avut parte şi de o frumoasă surpriză din partea partenerilor din Norvegia, Romaniahjelpen Vestlandet, care au pregătit pentru micuții noștrii, în funcţie de vârstă un cadou frumos împachetat.
Ne-am îmbrăţişat şi au urat cu toată sinceritatea şi puritatea zâmbetului şi gândului, numai bucurii şi împliniri celor care se ocupă să le facă sărbătorile în special şi toate zilele în general, mult mai frumoase şi pline de culoare şi de viaţă.
Crăciun fericit îngeraşilor!!

                                     craciun1     craciun2

We are here

Contact

0351 439 008 | 0749 153 016
0351 439 008 | 0749 153 016
Str. Romul, Bl.D, Ap.7
Craiovei street, No.60A, Leșile Village
Craiova, Dolj
Șimnicu de Sus, Dolj County
office@fundatia-adina.ro

Our friends